Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ 12 ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Είναι η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου σχετικά με την μη καταβολή της αποζημίωσης των 12 μισθών σε δύο συν. μεταταγμένους.

Μένει να διευκρινήσουμε αν αφορά όλους τους μεταταγμένους, η μόνο τους διοικητικούς υπαλλήλους.
Υπάρχει και ολόκληρη η απόφαση την οποία θα δώσουμε σε κάποιον δικηγόρο για τυχόν διευκρινήσεις.



Κι εδώ μια παλαιότερη απόφαση του γενικού λογιστηρίου του κράτους που δικαιώνει τους μεταταγμένους ως προς τους 12 μισθούς.
Όπως και να έχει το θέμα με την αποζημίωση των 12 μισθών χρειάζεται ερμηνεία από κάποιον ειδικό γι' αυτό αν κάποιος έχει κάποιον που μπορεί να βοηθήσει ας το κάνει και να μας ενημερώσει.
Θα πρέπει όλοι μας να κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση και να μην τα περιμένουμε έτοιμα. Επίσης όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας στο email  vargian@gmail.com








31 σχόλια:

  1. Μπορείτε να ανεβάσετε ολόκληρη την απόφαση ; Σε περίπτωση που δεν μας καταβάλει την αποζημίωση ο τελευταίος φορέας θα μας την καταβάλει η Τραινοσέ ; Οποία πληροφορία για το συγκεκριμένο θεμα ειναι πολύτιμη διότι με αφορά άμεσα και φυσικά όλους τους συναδέλφους που ειναι προς συνταξιοδότηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ ολόκληρη η απόφαση.

    https://onedrive.live.com/redir?resid=2EF0058E2485969!575&authkey=!AK7AuZfD3YFkMvc&ithint=file%2c.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά κανα τηλέφωνο επικοινωνίας υπάρχει;
    Βρήκα μία απόφαση του ίδιου ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ I ΤΜΗΜΑ του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (που αφορά συνάδελφο μεταταγμένο από τον Ο.Σ.Ε σε κάποιο Δήμο, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε) και καταλήγει ως εξής:
    V. Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω, η δαπάνη που εντέλλεται με το ελεγχόμενο χρηματικό ένταλμα είναι νόμιμη και το ένταλμα αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί αν δεν είχε λήξει το οικονομικό έτος, τις πιστώσεις του οποίου βαρύνει.
    Άρα η αποζημίωση είναι νόμιμη;
    Και τέλος πάντων να συμβουλευτούμε κάποιο καλό νομικό για το αν μπορούμε να το διεκδικήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν διευκρινίζει αν οι εν λόγω μεταταγμένοι είναι οικοιοθελώς ή υποχρεωτικά. Ειναι διαφορετική νομοθεσία γιά την κάθε κατηγορία, όσο και αν μας ενοχλεί ο διαχωρισμος αυτος.Σ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για πες μας Ανώνυμε 6 Ιουλίου 2014 - 11:10 μ.μ. (Σ.Π) ποια είναι η νομοθεσία που διαχωρίζει τους οικειοθελώς από τους υποχρεωτικά μεταταγμένους αφού αυτό είναι το πρόβλημά σου; Και εξήγησέ μας τι ενοχλήσεις έχεις εσύ με τις δύο κατηγορίες των μεταταχθέντων από τον Ο.Σ.Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην προκειμένη περίπτωση δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος διαχωρισμός χωρίς αυτό να αποκλείεται στο μέλλον σε κάποιες αγωγές που σίγουρα θα κατατεθούν.
    Σε ερώτημα που θέσαμε σε δικηγόρο που επισκεφτήκαμε σήμερα για άλλη υπόθεση και με μια πρόχειρη ανάγνωση, μας ανάφερε ότι σίγουρα αποτελεί ένα κακό προηγούμενο που ίσως αναγκαστούμε να προσφύγουμε σε αγωγές στο μέλλον με αποτέλεσμα την αποζημίωση να την παίρνουν οι κληρονόμοι μας.
    Η διαφωνία των δικαστών είναι ότι δεν υπάρχει Κ.Υ.Α για το ποιος φορέας θα καταβάλλει την αποζημίωση, το οποίο με κάποιας μορφής πολιτική πίεση είναι δυνατόν να λυθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο νόμος των μεταφερόμενων και όχι μεταταχθέντων Σιδηροδρομικών είναι ο ν. 3891/2010 και αναφέρει με σαφήνεια ότι ο συνολικός χρόνος αποτελεί πραγματική υπηρεσία για όλα τα ζητήματα υπηρεσιακής και μισθολογικής κατάστασης σύμφωνα και με τα όσα υποστήριξε και ο Πάρεδρος Αριστοτέλης Σακελλαρίου στην υπ’ αριθμ Πράξεως 0057 Συν/ση 41η/11.2.2014 του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ο οποίος μειοψήφησε). Άποψή μου είναι να συμβουλευτούμε τον κ. Αριστοτέλη Σακελλαρίου.
    Θέλω να αναφέρω ότι στο χώρο που εργάζομαι υπάρχουν εργαζόμενοι από τα Ναυπηγεία οι οποίοι μετατάχθηκαν το 1997. Είναι με σχέση ΙΔΑΧ και όταν συνταξιοδοτούνται παίρνουν την αποζημίωση των 15.000 ευρώ. Με τα όσα γνωρίζω δεν υπάρχει σαφήνεια για την αποζημίωση στο ΦΕΚ με το οποίο μετατάχθηκαν, θα το ψάξω κι αν είναι έτσι νομίζω ότι αποτελεί ένα όπλο υπέρ μας.
    Επίσης κάποιοι συνάδελφοι μας οι οποίοι μετατάχθηκαν κι αυτοί το 2011 όπως εμείς συνταξιοδοτήθηκαν και πήραν την αποζημίωση. Δεν μπορεί λοιπόν άλλοι να παίρνουν αποζημίωση και άλλοι όχι.
    Τέλος θέλω να αναφέρω ότι οι οικειοθελώς μεταφερόμενοι Σιδηροδρομικοί δεν φύγαμε επειδή είχαμε λίγα χρόνια στο Σιδηρόδρομο ή δεν τον αγαπάγαμε. Εγώ προσωπικά το 2011 είχα 30 χρόνια (από το 1981), ίσως το κλίμα που είχε δημιουργηθεί οι θέσεις από τις ειδικότητες που μειώνονταν. (αναφέρομαι στα χαρτιά που μας είχαν μοιράσει σχετικά με τις ειδικότητες και τις θέσεις). Το θυμόσαστε;
    Αγωγές μπορεί να καταθέσει όποιος θέλει αλλά χωρίς να μειώνει κανέναν άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν προσπαθησα και δεν θελω να μειωσω κανεναν. Σαφεστατος ο διαχωρισμος της οικοιοθελους απο την υποχρεωτικη μεταφορα προσωπικου, κατα την νομοθεσια. Ο ν,3899/19-12-2010 τροποποιει διαταξεις του 3891/10-2010. Με ενοχλει οτι μας ξαποστειλαν ολους. χρησιμοποιωντας ως 'λαγους" τους αιτουντες την μεταφορα, που ετρεξαν να "παρουν" τις "καλες" θεσεις, με μεγαλη επιτυχια, αντι να τους ειχατε πεταξει τα χαρτια στα σκουπιδια. Οι παραπανω νομοι ΔΕΝ προβλεπουν την υποχρεωτικη μεταφορα του συνολου του "πλεοναζοντος" προσωπικου. Θα ειχαμε καθυστερησει την διαδικασια και θα ειχαμε σωθει κι εμεις και ο σιδηροδρομος. Δυστυχως συμπεριφερθηκατε σαν οχλος. Ηδη για μεταφερομενους απο τον ΗΣΑΠ εκδοθηκε αποφαση του ΣτΕ πυο δικαιωνει τους υποχρεωτικα μεταφερομενους ΜΟΝΟ. Συναδελφικα και σιδηροδρομικα Σ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν βοηθούν στη χρονική στιγμή αναφορές στο παρελθόν που σαφώς διαχωρίζουν και επιρρίπτουν ευθύνες σε συναδέλφους. Οι αναφορές αυτές προκαλούν σύγχυση στους συναδέλφους.
    Το θέμα μας είναι να δούμε πως θα το χειριστούμε τώρα αυτό το ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε αυτά που αναφέρεις τι σχέση έχουν με την συγκεκριμένη αποζημίωση; Εάν γνωρίζεις καλα το θεμα πρέπει να γνωρίζεις ο κάθε επίτροπος δίνει διαφορετική ερμηνεία γιαυτο καλό ειναι να μην δημιουργούμε λανθασμένες εντυπώσεις . Υπάρχει ενα ισχυρό δεδομένο οτι την έχουν παρει πολλοί συνάδελφοι με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά οποτε δεν υπάρχει περίπτωση να μην την πάρουν και οι υπόλοιποι απλα μπορεί να υπάρξει χρονοβόρα διαδικασία,ολομέλεια κ.λ.π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν νομιζω να ειναι κακο να ξερουμε αν για οσους απορριφθηκε ειναι εθελοντικα, υποχρεωτικα, ή και απο τις δυο κατηγοριες μεταφερομενοι, . Θεωρω οτι ειναι ενα στοιχειο που θα πρεπει να ξερουν και οι δικηγοροι, αλλα κι εμεις, που ενδεχωμενως να καθορισει την στρατηγικη για την δικαιωση ολων μας. Συμφωνω με τον ανενταχτο 10/7/2014. Σ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφοι με ποια λογική είναι εθελοντική η μεταφορά κάποιου που εξαναγκάστηκε να δηλώσει σε ποιο φορέα θέλει να μεταφερθεί,αφού ο 3891/2010 τον φωτογράφιζε για μεταφορά σαν παλαιότερο και ακριβότερο για την εταιρεία,με κάποιον άλλο που πίστευε ότι θα γλυτώσει τη μετακίνηση και εξαναγκάστηκε και αυτός τελικά να υποβάλλει αίτηση?Τελικά όλοι, εκτός από αυτούς οι οποίοι δεν είχαν το προσόν της παλαιότητας και μπορούμε να πούμε ότι εθελοντικά με την κυριολεκτική έννοια του όρου μεταφέρθηκαν,δεν θεωρούμαστε ως εξαναγκασθέντες με το πιστόλι στο κρόταφο στην απομάκρυνσή μας από την εταιρεία?

      Διαγραφή
    2. Συναδελφοι εγιναν πολλες αδικιες σε εμας τους μεταταγμενους απο μηχ/σιο εφυγαν με μεταταξη 10 τεχνιτες με τα ιδια τυπικα προσοντα και τα ιδια χρονια τελιοφοιτη ολοι τεχνιτκη σκολη μαθητειας Ο.Α.Ε.Δ κατ ωτερας οι εξη συναδελφοι εφυγαν με Φ.Ε.Κ απο τον Ο.Σ.Ε σαν Δ/Ε ΚΑΙ 4 εφυγαν σαν Υ/Ε στον Ο.Σ.Ε μας ειχαν καταταξη μισθολογικα Μ/Ε με της συλλογικες συμβασεις βγηκα στην συνταξη το 2012 που στον Ο.Σ.Ε δεν ειχαν μπει ακομα στο ενιαιο μισθολογιο μου ηρθε η αποφαση συνταξιοδοτησης 999.20 ε μετα απο 34 ετη στον ΟΣΕ . ποση διαφορα θα εχουμε εμεις η 4 απο τους συναδελφους που εφυγαν με Δ/Ε και εμας που μας καταταξαν Υ/Ε απο τους 12 μισθους απο το εφαπαξ απο την επικουρικη και απο την συνταξη καθε μηνα και η 10 συναδελφοι τωρα ειμαστε συνταξιουχοι Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΑΝ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΑ ΠΡΟΣΟΠΙΚΟ

      Διαγραφή
  12. Την υπογραφη σου και το πουλι σου δεν τα βαζεις οπου βρεις. Κι εγω 30 χρονια ΟΣΕ ειχα, δεν μπηκα στο παιχνιδι των συνδικαλιστοστελεχων, γιατι μετα απο τοσα χρονια υπηρεσιας και σε τετοια ηληκια δεν τρως εκβιασμο. πας εθελοντης και κανεις τη δουλια τους.Τον ν, 3899/2010 που ανφερω πιο πανω τον ψηφησαν 19/12/2010 λιγες μερες πριν υπογραψετε εθελοντικη μεταφορα αλλα δεν τον πηρατε χαμπαρι γιατι ψαχνατε ευκαιριες στο καλαθι του Χαρη του Τσιοκα, Δυστυχως εκει εκαναν τη δουλια τους,Ηξεραν με ποιους ειχαν να κανουν, Σ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εαν θελει ας επικοινωνησει μαζι μου ο Σ.Π 6947728206

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ν.3899 αναρτήθηκε στις 17/12/2010 και όχι στις 19/12/2010 αλλά ο ν. 3891 που είναι εθνικής σημασίας και δεν τον διάβασες ή δεν τον κατάλαβες σε έχει κατατάξει ως πλεονάζων προσωπικό από τον ΟΣΕ ή ΤΡΑΙΝΟΣΕ κι ας μην έβαλες την υπογραφή σου και να βλέπεις ότι σήμερα δεν μετατάσσουν αλλά απολύουν.
    Τώρα αν εσένα σου φταίνε οι συνάδελφοι που έβαλαν την υπογραφή τους και όχι οι πραγματικοί φταίχτες, μάλλον έχεις πρόβλημα και προσπάθησε να το ξεπεράσεις γιατί εδώ προσπαθούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και όχι τα ψυχολογικά προβλήματα που τυχόν έχει ο καθένας..
    Και θα σημειώσω ότι τόσο ο 3891 όσο και ο 3899 δεν ξεχωρίζουν τους οικειοθελώς από τους υποχρεωτικά. Ίσως κάποιος άλλος νόμος να διαφωτίσει τη διαφορά και να βοηθήσει τον κάθε ένα στο τι πρέπει να κάνει.
    Η αποζημίωση των 15000 ευρώ είναι κοινό πρόβλημα, πρέπει από κοινού να το λύσουμε και κακώς επεκταθήκαμε σε άλλα θέματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι εννοεις λεγοντας οτι ο ενας νομος ειναι εθνικης σημασιας και ο αλλος νομος δεν ειναι εθνικης σημασιας; Οσο για τις δυο μερες διαφορα που κατα λαθος εγραψα, δεν λεει τιποτα γιατι και ο 3899/2010 προηγηθηκε των αιτησεων οικοιοθελους μεταφορας πλεοναζοντος προσωπικου. Αν δεν μπορεις να δικαιολογησεις στον εαυτο σου οτι σε (ξανα)χρησιμοποιησαν και την πατησες, οπως και τοσοι αλλοι και αυτο σου δημιουργησε "προβληματακια", με την προσπαθεια μεταφορας τους σε αλλους δεν τα λυνεις. Διαβασε ολοκληρους τους νομους και θα δεις οτι η διαδικασια της υποχρεωτικης μεταφορας πλεοναζοντος προσωπικου ειναι παρανομη με αυτους τους νομους, ενω η εθελοντικη ειναι συννομη. Τελος οταν ο νομος προβλεπει δυο διαφορετικους τροπους δρασης για το ιδιο αντικειμενο, τοτε εχουμε δυο κατηγοριες στοιχειων του αντικειμενου. Το δικαστηριο για την προσωπικη διαφορα ( Ιαν. 2014) αναβληθηκε με αιτημα του Συμβουλιου πρωτοδικων για τον Σεπτ. 2014, απαιτωντας δυο ξεχωριστες υποθεσεις που θα συνεκδικαστουν, μια για τους εθελοντικα και μια για τους υποχρεωτικα μεταφερθεντες. Οταν αντιληφθειτε την πραγματικοτητα, τα ξαναλεμε γιατι μονο βαζοντας το ζητημα στην πραγματικη του υποσταση και διασταση εχουμε ελπιδες. Απο τη στιγμη που εστω και ενας συνταξιουχος απο καθε κατηγορια πηρε την εν λογω αποζημιωση, τοτε εμπιπτουμε στις διαταξεις της ΕΣΔΑ ( Ευρωπαικη Συνθηκη Δικαιωματων του Ανθρωπου), οπυ αναφερει επι λεξει : "ο μισθος για τον μισθωτο, η συνταξη για τον συνταξιουχο και η προσδοκια συνταξης για τον εργαζομενο, αποτελουν περιουσιακα του στοιχεια και ως τετοια προστατευονται".
    Με εκτιμηση Σ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συναδελφοι εαν γνωριζαμε και μπορουσαμε να ερμινευσουμε τους νομους δεν θα χρειαζοταν να τρεχουμε σε νομικους εγω που εκανα αιτηση μεταφορας περαν του αιτηθεντος με την αρ 4626/13/01/11 αποφαση του Δ.Σ ΤΟΥ Ο.Σ.Ε με τρια ανηλικα τεκνα οταν ο ν 3891/10 ελεγε σε περιπτωση μη εκδηλωσης ενδιαφεροντος ειναι καθε θεση εργασιας εντος του νομου. εμενα σε πια κατηγορια με βαζετε ειναι σωστη αυτη η κοντρα που εχει δημιουργιθει και δεν γνωριζουμε σε τη εξυπερετη και πιος η πιοι ειναι πισω απο την ανωνυμια θυμιζει αλλες εποχες οχι τοσες μακρινες ο γραφων ειναι συνταξιουχος και εχει παρει τους 12 μισθους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς: Σ.Π. Εσύ το βιολί σου, όταν λέω ότι αναγράφει εθνικής σημασίας εννοώ ότι δεν μπορείς να τον ανατρέψεις και όσον αφορά για τις 2 ημέρες διαφορά για τον ν.3899 το σημείωσα για να σου επισημάνω ότι δεν δίνεις προσοχή στη λεπτομέρεια, άρα βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα και είναι λανθασμένα.
    Σου ξαναγράφω λοιπόν το ότι ν. 3891 δεν τον διάβασες ή δεν τον κατάλαβες γιατί ο νόμος ήθελε ένα αριθμό εργαζομένων να τους μετατάξει οπωσδήποτε. Ο αριθμός αυτός τελικά ήταν 1600 εργαζόμενοι.
    Σημείωση Αν δεν έκανε κανένας αίτηση θα έκανε 1600 υποχρεωτικές μετατάξεις.
    Εσύ τι έκανες; Κρυβόσουν παρότι καταλάβαινες ότι ανήκεις στο πλεονάζων προσωπικό και ήλπιζες να συμπληρωθεί ο αριθμός των υπό μετάταξη από τους αιτούντες για να τη γλυτώσεις. Δεν σου έκατσε όμως και τώρα αντί να τα βάλεις με τους πραγματικούς υπεύθυνους, τα βάζεις με τους οικειοθελώς. Ξεπέρασέ το γιατί είσαι λάθος.
    Τη διαφορά μεταξύ οικειοθελώς και υποχρεωτικά μεταταγμένους σου ξαναλέω ίσως κάποιος νόμος τη διαφωτίζει και καλά θα κάνεις να το ψάξεις. Μην προκαλείς όμως τη στιγμή που το θέμα αφορά την αποζημίωση των 15000 ευρώ και όχι διαφορές μεταταγμένων.
    Τα 15000 ευρώ τα έχουν πάρει και οικειοθελώς και υποχρεωτικά μεταταγμένοι. Και τώρα αυτή η απόφαση μας δυσκολεύει όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παρακαλούντε οι συνάδερφοι εν ενεργεία και συνταξιούχοι αντί να μπαίνουν σ' αυτή την αντιπαράθεση η οποία όπως καταλαβαίνετε δεν οδηγεί πουθενά, να φροντίσουν να βοηθήσουν όπως κι απ' όπου μπορούν για την επίλυση των προβλημάτων που συνεχώς ανακύπτουν για τον κοινό συμφέρον.
    Οι εν ενεργεία πρώην συνάδερφοί μας προσθέτουν συνεχώς επιδόματα στο ''ενιαίο μισθολόγιο'', τα οποία θα προστεθούν και στη σύνταξή τους κι εμείς χάνουμε συνεχώς απ'αυτά που δουλέψαμε και μας ανήκουν γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι περισσεύαμε και τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι χρειάζονται ξανά προσωπικό.
    Σκοπός του blog είναι η ενημέρωση κι παροχή βοήθειας σ' όποιον συνάδερφο τη χρειαστεί γι αυτό αν έχετε να προσφέρετε κάτι όσον αφορά την ενημέρωση η να προτείνετε κάτι, μην διστάσετε να το κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν θα λυσω εγω τα ψυχοπροβληματα των πλανηθεντων και πικραμενων εθελοντων που αλλα διαβαζουν και αλλα καταλαβαινουν, αλλα ακουνε και αλλα μεταφερουν. Αν αυτο οφειλεται σε αδυναμια, συμπαρισταμαι, αν οφειλεται σε σκοπιμοτητα τοτε αηδιαζω. Σ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φιλε Γιαννη εκτιμω αυτο που κανεις. Συνεχισε ανεπηρεαστος απο τον καθε ξερολα. Φιλικα Σ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς: Σ.Π. Καλημέρα συνάδελφε και σε αποκαλώ έτσι γιατί έτσι νιώθω για όλους όσους υπηρέτησαν και υπηρετούν το σιδηρόδρομο, σκοπιμότητες δεν υπάρχουν γι αυτό πρέπει να υπάρχει κοινό μέτωπο στα κοινά προβλήματα. Δεν θέλω να μείνω άλλο σε λάθος θέμα, άλλωστε το έχω επισημάνει ξανά, το ζητούμενο είναι να λύσουμε ότι μπορούμε μαζί και να πιούμε και ένα κρασί μαζί. Μεγάλα παιδιά είμαστε 50ριδες σιδηροδρομικοί όλο και κάτι θα έχουμε να πούμε.
    Τέλος άποψή μου είναι ότι θα τα καταφέρουμε για την αποζημίωση των 15000 ευρώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να ξεκαθαρίσουμε οτι η απόφαση δεν λέει οτι δεν δικαιούμαστε να πάρουμε την αποζημίωση αλλα η διαφωνία ειναι ποιος φορέας πρέπει να μας την δώσει. Δηλαδή στην δική μου περίπτωση ο επίτροπος αναφέρει στην πράξη απόρριψης οτι οφείλει η Τραινοσέ να καταβάλει την αποζημίωση και το Υπ. Πολιτισμου όπου είχα μεταταχθεί να μου καταβάλει το χρόνο που αναλογεί όσο υπηρέτησα σε αυτό έφ'οσον αυτος ειναι πανω απο ενα χρόνο . Συνάδελφοι θα εναι χρονοβόρα η διαδικασία αλλα θα την πάρουμε την αποζημίωση θα πρέπει να βρούμε δικηγόρο εργατολογο να ασχοληθεί με το θεμα καλό θα ήταν να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας για να έχουμε κοινή γραμμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σύμφωνα με τα Σ.Ν
    Νέες απορριπτικές αποφάσεις για χορήγηση αποζημιώσεων σε μεταταγμένους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς

    http://sidirodromikanea.blogspot.gr/2014/07/blog-post_95.html


    Θέλω να σημειώσω τα εξής:
    Ο ν. 3891/10 στο άρθρο 16 παρ. 9 εδάφιο β γράφει:
    « Ο μεταφερόμενος κατατάσσεται σε βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο με βάση το συνολικό χρόνο υπηρεσίας στις Εταιρίες. Ο συνολικός αυτός χρόνος αποτελεί πραγματική υπηρεσία για όλα τα ζητήματα υπηρεσιακής και μισθολογικής κατάστασης».
    Στο σκεπτικό της η Επίτροπος του Εκλεκτικού Συνεδρίου καταλήγει:
    «ο συνυπολογισμός της προϋπηρεσίας του μεταφερόμενου προσωπικού κατά τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν.3891/10 αφορά μόνο στην μισθολογική εξέλιξη του και όχι στην εν γένει υπηρεσιακή κατάσταση και βαθμολογική εξέλιξη και κατά συνέπεια η προϋπηρεσία του μεταφερθέντος προσωπικού, από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε. και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δε μπορεί να ληφθεί υπόψη για τον καθορισμό των ως άνω αποζημιώσεων».
    Και ρωτάω μήπως εγώ δεν καταλαβαίνω;
    Δεν είμαι νομικός αλλά δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο απορρίφθηκαν οι χορηγήσεις των αποζημιώσεων.
    Πιστεύω ότι την αποζημίωση τη δικαιούμαστε και πρέπει να το παλέψουμε.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ειναι προφανές οτι εχει πέσει γραμμή να κόβουν ,φυσικά οι δικαστές μονο τις δικές τους περικοπές βγάζουν παράνομες και απαιτούν επιστροφή αυτη ειναι σήμερα η δικαιοσύνη και η δημοκρατία στην Ελλάδα. Συνάδελφοι σίγουρα η απόφαση του ελεγκτικου συνεδρίου ειναι παράνομη και δεν στηρίζεται στα πραγματικά δεδομένα ,θα πρέπει να κινηθούμε όργανομένα με αγωγές . Θα πρέπει οποίοι συνάδελφοι τους αφορά το θεμα να έρθουμε σε επικοινωνία το τηλέφωνο μου ειναι 6972669088 θα πρότεινα και στους άλλους συναδέλφους να δώσουν τηλέφωνα για να μπορέσουμε να βρεθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Να σας ενημερώσω σχετικά με το θέμα για το εξής:
    Εκδόθηκε από το VII Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου η υπ' αρ. 19/27-05-2014 Απόφαση, με την οποία κρίθηκε ότι για τον υπολογισμό της αποζημίωσης καταγγελίας της σύμβασης λόγω συνταξιοδότησης πρέπει να συνυπολογιστεί και η υπηρεσία στον ΟΣΕ του μεταφερθέντος υπαλλήλου. Θεωρώ ότι πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αιτήσεις ανάκλησης με βάση το σκεπτικό της ανωτέρω απόφασης και όσοι έχουν χάσει τη νόμιμη προθεσμία να προχωρήσουν σε αγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμε 30 Ιουλίου 2014 - 4:36 μ.μ. Δηλαδή τι λέει; Την δικαιούμαστε; Μπορείς να στείλεις την απόφαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απόφαση λέει ότι για τον καθορισμό του ύψους της αποζημίωσης θα πρέπει να συνυπολογιστεί και ο χρόνος υπηρεσίας στον ΟΣΕ. Δέχεται ότι κατά την έννοια των διατάξεων του αρ. 16 του Ν. 3891/2010:
      "η εργασιακή σχέση του πλεονάζοντος προσωπικού του Ο.Σ.Ε. μεταφέρεται στον Φορέα Υποδοχής ως υφίσταται κατά το χρόνο της μεταφοράς και ο χρόνος υπηρεσίας του στον Ο.Σ.Ε. αποτελεί πραγματική υπηρεσία και λαμβάνεται υπόψη για όλες τις απορρέουσες απ' αυτή συνέπειες, μεταξύ των οποίων και για τον υπολογισμό της αποζημίωσης απόλυσης λόγω συνταξιοδότησης.". Συνεπώς τη δικαιούστε. Δεν ξέρω πως μπορώ να τη στείλω. Δεν έχει δημοσιευτεί στο Internet για να βάλλω link.

      Διαγραφή
  27. Ανώνυμε : 31-7-2014 (4:11μμ)
    Η νομολογία που αναφέρεις αφορά συγκεκριμένη υπόθεση συναδέλφων, η αναφέρεται ως απόφαση που καθορίζει το πλαίσιο για τις επίμαχες αποζημιώσεις ; Εάν μπορεις να μας μεταφέρεις συνοπτικά την απόφαση να καταλάβουμε τι ακριβώς λέει θα βοηθούσε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η απόφαση βρέθηκε και είναι αναρτημένη στο πρώτο post

    ΑπάντησηΔιαγραφή