Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΟΣΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δημοσιεύουμε την εγκύκλιο της Τραινοσε για τις καινούργιες υπηρεσιακές ταυτότητες
στην οποία αναφέρει ρητώς ότι εξαιρούνται οι μεταταγμένοι σιδ/κοί.
Απ΄ότι μαθαίνουμε υπάρχει μια συνάντηση του διευθύνοντα με μια αντιπροσωπεία μεταταγμένων και συνταξιούχων την άλλη εβδομάδα.
Πέρα από κάθε αδικία που έγινε εις βάρος μας, πιστεύουμε και πρέπει να πιέσουμε με κάθε τρόπο τουλάχιστον να πάρουμε τις υπηρεσιακές ταυτότητες οι οποίες  κόστος δεν έχουν για την εταιρεία, αλλά εργαζόμενοι για 30 χρόνια στην πρώτη γραμμή δικαιούμαστε πολύ περισσότερο τις ταυτότητες από τόσους άλλους που με 15 και 20 χρόνια έχουν και καλώς έχουν αυτοί κι οικογένειές τους.



33 σχόλια:

  1. Θέλουν υπηρ. ταυτότητες αυτοί που έκαναν αίτηση να φύγουν λέγοντας: φεύγω από το μπ@@ρδέλο; Οχι πρώην συνάδελφοι, υπηρ. ταυτότητες δικαιούνται μόνο όσοι έφυγαν παρά τη θέλησή τους, δηλ. υποχρεωτικα. Το δίκιο είναι δίκιο. Χρήστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε κάποιους από εμάς μας ξέχασαν οι γυναίκες μας και τα παιδιά μας γιατί είμασταν αναγκασμένοι να εργαζόμαστε μακρυά τους.
    Την γραμμή Θεσσαλονίκη - Φλώρινα γιατί την κατάργησαν για περισσότερο από ένα χρόνο;
    Και το τελευταίο που ζητάω από σένα είναι το ονοματεπώνυμό σου για να γνωρίζω και με ποιόν μιλάω
    Πρώτα να σκέφτεσαι και μετά να διατυπώνεις την γνώμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τον κύριο Χρήστο 18 Ιουλίου. Στην πυρά οι ''οικειοθελώς'' μεταταγμένοι!!! Μάλιστα μολονότι είμαι ενας απο αυτούς προτείνω να ανοίξει η Μακρόνησος για να εξοριστούμε. Γιατί, δε φταίνε αυτοί που έφεραν και ψήφισαν το νόμο 3891,δε φταίνε τα σωματεία και οι συνδικαλισταράδες που τον σιγοντάρησαν,φταίνε αυτοί που έφυγαν ''οικειοθελώς''. Και τόλμησαν και είπαν μπουρ@@λο την εταιρεία!!! Αυτό δε θυμάμαι πόσες φορές και απο πόσους σιδηροδρομικούς το άκουσα στα 30 χρόνια που υπηρέτησα. Ολοι ετσι τον λέγαμε τον ΟΣΕ και την μετέπειτα ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οσο για την ταυτότητα που τόσος λόγος γίνεται δεν πειράζει. Τη χαρίζουμε για να ταξιδεύει η σύζυγος και τα παιδιά του Χρήστου που έχουν αγωνιστεί για το σιδηρόδρομο. Οχι εμείς με 30 χρόνια!!!! Το δίκιο είναι δίκιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΜΑΙ Ο ΓΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ,ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΦΥΓΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΘΕΛΗΜΑΤΙΚΑ.ΛΙΓΟ ΧΑΜΗΛΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα 34 χρονια ζητημα ειναι εαν την χρησιμοποιησα 10 φορες ενω αλλη την πηραν με 5 χρονια στον ΟΣΕ αλλα ειναι για το γαμωτο ρε παιδια για το γαμωτο προσωπικα δεν πιστευω οτι θα τις παρουμε ποτε γιατι απο τον ΟΣΕ μας εχουν διαγραψει με τον ν 3891 το ιδιο πιστευω και για τις μεταταξεις μακαρι να βγω ψευτης συνταξιουχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εφυγες απο την εταιρια που πονεσες να την στηριζεις εθελοντικα; Εμενα με εφαγε η προδοτικη πολιτικη του μνημονιου, εσενα η 'εξυπναδα' σου. Δεν φταιω που δεν ξερεις την Ελληνικη γλωσσα ωστε να καταλαβεις τη διαφορα του εθελοντισμου απο τον καταναγκασμο. Με μια κολοταυτοτητα θα σε δουλεψουν παλι τα ναυαγια οι συνδ/στες. Και στο 'δουλεμα' εθελοντης. Αξιος. Χρηστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το δικαιο ειναι να μας τις χωριγεισει η Τρενοσε αν και δεν το βλεπω,παροτι εχουμε ακουσει πολλα σαν πρωην εργαζομενοι απο τους τωρα συναδελφους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εφυγες απο την εταιρια που πονεσες να την στηριζεις εθελοντικα; Εμενα με εφαγε η προδοτικη πολιτικη του μνημονιου, εσενα η 'εξυπναδα' σου. Δεν φταιω που δεν ξερεις την Ελληνικη γλωσσα ωστε να καταλαβεις τη διαφορα του εθελοντισμου απο τον καταναγκασμο. Με μια κολοταυτοτητα θα σε δουλεψουν παλι τα ναυαγια οι συνδ/στες. Και στο 'δουλεμα' εθελοντης. Αξιος. Χρηστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πρόβλημα είναι ότι είσαι πάντα εκτός θέματος, ασχολείσαι με αυτούς που έφυγαν εθελοντικά και όχι με τις ταυτότητες ή την αποζημίωση. Μιλάς με απρέπεια για συνάδελφους και βγάζεις δικά σου συμπεράσματα. Δηλαδή έχεις πρόβλημα. Θα αποφασίσεις εσύ για το ποιός δικαιούται κάτι και ποιός όχι ; Τί είσαι δικαστής; Οι εθελοντές διάβασαν και αποφάσισαν να φύγουν και τα δικαιώματά τους τα αποφασίζουν αυτοί που ορίζει ο νόμος και όχι εσύ. Μήπως σε πειράζει ότι για το σιδηρόδρομο σύμφωνα με τον 3891ήσουν περίσσευμα γι αυτό και σε έδιωξαν ; Θα παρακαλέσω το Blog να μας διευκρινίσει ,συμφωνεί με τον απρεπή που μας προσβάλει; Αν συμφωνεί να ονομάσει το Blog «ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ». Αν δεν συμφωνεί να αφαιρέσει την επιλογή της ανωνυμίας αφού κάποιοι δεν την σέβονται και προσβάλουν κάποιους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οξύμωρο είναι ότι ζητάς να αφαιρεθεί η επιλογή της ανωνυμίας, όταν κι εσύ ποστάρεις ανώνυμα.

      Διαγραφή
    2. Δεν πρόσβαλα κανένα και δεν προκειται να το κάνω. Ελπίζω να καταλαβες τώρα. Ο Χρήστος ή Σ.Π ή δεν ξέρω πως σίγουρα δεν σέβεται την ανωνυμία. Άρα δεν ταιριάζει αυτό που γρφεις για οξύμορο. Άλλωσττε ζητάω να αφαιρεθεί η ανωνυμία για να είμαστε εντός θέματος.

      Διαγραφή
  10. Νομίζω κι εγώ με τη σειρά μου ότι πρέπει να μπει φραγή στην ανωνυμία.
    Με την ανωνυμία είναι εύκολο να γράφει κάποιος αβάσιμα πράγματα, επειδή έτσι αυτός νομίζει ή να κάνει πλάκα επειδή έτσι θέλει.
    Με την επωνυμία θα το σκεφτεί καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς τον συνάδερφο 21/07/14 6:46 μ.μ.
    Πιστεύεις ότι ήταν τυχαίο αυτό που έγινε στο σιδηρόδρομο;
    Τυχαίο ήταν που φύγαμε εθελοντικά η υποχρεωτικά δεν υπάρχει καμμία διαφορά χωρίς να ανοίξει ούτε μύτη;
    Τυχαίο είναι που ακόμα και τώρα αντί να προσπαθήσουμε να διασώσουμε ότι απέμεινε, εμείς ασχολούμαστε για το ποιός έφυγε εθελοντικά και ποιός όχι;
    Τέλος σκοπός του blog είναι η ενημέρωση των συναδέλφων με πληροφορίες και θέματα που μας αφορούν μόνο και που λόγω της απόστασης μεταξύ μας υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία, γι΄αυτό επέτρεψα και τα ανώνυμα σχόλια θεωρώντας ότι δεν θα χρειαστεί κάποια παρέμβαση.
    Τώρα αν κάποιοι συνάδερφοι παρεκτραπούν λίγο, ας σκεφτούν πρώτα ότι μας ενώνουν πολλά και μας χωρίζουν λίγα και κάπως έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Vargian πρέπει πράγματι να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα. Αν υππάρχουν διαφορές στα δικαιώματα των υποχρεωτικά και εθελοντικά μεταταγμένων ας τα βρουν οι νόμοι. Θα πω ξανά ότι καλό θα ήταν να μην υπάρχει η δυνατότητα της ανωνυμίας όταν καταλαβαίνουμε ότι κάποιος ή κάπποιοι προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εχεις φαει μεγαλο κολημα φιλε χριστο ξεκολα συμφωνο με τον 21/7/14 6`46μμ χριστο με ολα αυτα που γραφει με εχουν προβληματιση πολυ εχω τρεις μερες να φαω νομιζω οτι χρειαζομε ψυχιατρικη υποστηριξη τα βλεπω ολα μαυρα πρασινα κοκκινα και μπλε ας γελασουμε και λιγο [δεν βλεπο το λογο να συνεχισω να γραφω ]ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣΜΑΣ
    `

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε τηλεφωνική επαφή με συνάδερφο που παρευρεύθηκε στη συνάντηση, μου ανέφερε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ο διευθύνων δεσμεύθηκε να το περάσει στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο (εμείς κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις) και θα αφορά όσους είναι συνταξιούχοι όχι δηλ. εν ενεργεία μεταταγμένους και μόνο πρώην υπαλλήλους της τραινοσέ. Για οσε, εργοσε κλπ θα πρέπει να αποφασίσουν οι αντίστοιχοι πρόεδροί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς τον συνάδερφο Χρήστο...
    Δεν ανάρτησα τα 2 σχόλιά σου αν και δεν το συνηθίζω γιατί θεώρησα ότι θα έδιναν τροφή για περισσότερους διαξιφισμούς μεταξύ μας και θα χανόταν η ουσία του θέματος.
    Άλλωστε το μπλοκ είναι όπως τόνισα επανειλλημένα αυστηρώς ενημερωτικού χαρακτήρα κι ο γράφων δεν έχει ούτε τη διάθεση αλλά ούτε και το χρόνο και τη διάθεση να μπαίνει σε αντιπαραθέσεις.
    Ευχαριστώ για την κατανόηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πέρασε τελικά η πρόταση του διευθύνοντα για χορήγηση της υπηρεσιακής ταυτότητας σε μερίδα μεταταγμένων όπως διαβαζουμε στα σιδηροδρομικά νέα.
    Μόλις βγει επίσημη ανακοίνωση θα την αναρτήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τελικα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δινει υπηρεσιακες ταυτοτητες ΜΟΝΟ στους υποχρεωτικα μεταφερθεντες σιδ/κους. Καλον υπνο 'εθελοντες'. Χρηστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλω αν μπορειτε να μου πειτε εμεις που ημαστε απο ΟΣΕ ποτε θα τις παρουμε [μεταταγμενος συνταξιουχος]

      Διαγραφή
    2. Αν μετατάχθηκες υποχρεωτικά μπες εδώ http://www.trainose.gr/personnel/
      και καταχώρησε τα στοιχεία σου......

      Διαγραφή
  18. Συναδελφε μεταταχθηκα υποχρεωτικα εργαζομουν στον ΟΣΕ πρωην αρχ/της ηλε/γος μπαινω στο συστημα και μου βγαζει εσφαλμενα στοιχεια υπαλληλου δεν το γνωριζω εαν εμεις απο τον ΟΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΗ ταυτοτητα και οχι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οπως οταν ημαστε εν ενεργεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ' ότι γνωρίζω το ίδιο ισχύει για ΟΣΕ και τραινοσέ.
      Έχεις συνταξιοδοτηθεί η δουλεύεις ακόμα, γιατί ισχύει μόνο για συνταξιούχους μεταταγμένους.
      Κι αν δίνεις σωστά τον ΑΜ που είχες στον Οσε κι ημερομηνία με την εξής μορφή. 01/01/1958

      Διαγραφή
    2. Εχω συνταξιοδοτηθει απο το 2012

      Διαγραφή
  19. Θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που είσηγαγαν την ρύθμιση αυτή, διαχωρίζοντας ''δήθεν'' τους υποχρεωτικά και μη υποχρεωτικά μεταταχθέντες. Μας κοροιδευουν και παίζουν με τις λέξεις. Δηλαδή σε ποιό ακριβώς στοιχείο έγκειται ο διαχωρισμός και η διαφορά των δύο αυτών κατηγοριών; Όλοι δεν μεταταχθηκαν; Αυτοί που έκαναν αίτηση έιχαν την επιλογή να μην την κάνουν; Και έστω ότι είχαν την επιλογη να μην κάνουν αίτηση... αυτού που θα κατέληγε; Και πάλι στην μετάταξη δεν θα κατέληγε; Απλά πλέον θα σε ονόμαζαν υποχρεωτικά μεταταχθέντα, ενώ οι άλλοι ήταν αυτή που είχαν το δικαίωμα να επιλέξουν!!!!! ΕΛΕΟΣ. ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ.
    Και δηλαδή όσοι δεν δήλωσαν να μεταταχθούν αλλά έγινε μετά απο λίγο χρόνο υποχρεωτικά το έκαναν επειδή αγαπούσαν τον ΟΣΕ περισσότερο ή επειδή νόμιζαν ότι δεν θα τους κουνίσουν από τις θέσεις τους.
    Μην ξεχνάμε και αυτό που κάποιος το είπε σε άλλο σχόλιο. Αλλοι ΜΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΜΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ ΟΧΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θέλω να εκφράσω το παράπονό μου για το διαχωρισμό ανάμεσα στους μεταταχθέντες και να υπογραμμίσω ότι όσοι σιδηροδρομικοί φύγαμε “οικειοθελώς” το 2011 δεν φύγαμε ξαφνικά επειδή έτσι μας ήρθε.
    Α)Γιατί το 2010 αρκετοί σιδηροδρομικοί έχοντας υπηρετήσει πάρα πολλά χρόνια στο σιδηρόδρομο και μάλιστα ξαφνικά τη συγκεκριμένη εβδομάδα του Δεκεμβρίου από 20/12/2010 έως τις 28/12/2010 υπογράψαμε “οικειοθελώς” να μεταταχθούμε; Β)Ποιος ήταν ο λόγος; Γ)Γιατί δεν το κάναμε πιο πριν; Όσον αφορά τις περίπου 1300 αιτήσεις “οικειοθελώς”.
    Μεγάλος αριθμός υπαλλήλων “οικειοθελώς” μεταταγμένων είχαμε δει μέσα από το νόμο τη φωτογραφία μας διότι είχαμε πάρα πολλά χρόνια στο σιδηρόδρομο. Κάναμε αίτηση για μετάταξη με μεγάλο πόνο για την αποχώρησή μας από το σιδηρόδρομο αλλά με την ελπίδα ότι τα τελευταία χρόνια της επαγγελματικής μας πορείας να τα υπηρετήσουμε κοντά στο σπίτι μας και στις οικογενειακές μας υποχρεώσεις και όχι κάπου τυχαία όπως και έγινε με όσους δεν αιτήθηκαν για μετάταξη.
    Θέλω να θυμίσω το νόμο περί εξυγίανσης των Ελληνικών Σιδηροδρόμων(3891/2010). Ένα νόμο που ανάγκαζε τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μετατάξουν κάποιο αριθμό υπαλλήλων υποχρεωτικά (περίπου 1600) αν δεν υπήρχαν καθόλου αιτήσεις. Ένα νόμο που ξεκαθάριζε ότι θα μεταταχθούν αυτοί που έχουν τα περισσότερα χρόνια όπως πραγματικά έτσι και έγινε με τους περίπου 300 υποχρεωτικά μεταταχθέντες οι οποίοι ήταν αυτοί που είχαν περισσότερα χρόνια σε σχέση με τους υπόλοιπους που τελικά δεν μετατάχθηκαν. Άρα οι μετατάξεις του ν. 3891/2010 ήταν όλες υποχρεωτικές. Και τώρα τι; Όσοι αιτηθήκαμε τιμωρούμαστε γι αυτό;
    Μια ταυτότητα σιδηροδρομικού και μάλιστα όταν συνταξιοδοτηθούμε έχοντας υπηρετήσει 30 περίπου χρόνια στο σιδηρόδρομο δεν την αξίζουμε εμείς; Την έχουν πάρει άνθρωποι που εργάστηκαν πολύ λιγότερα χρόνια. Και να σκεφτείτε ότι τα παιδιά των περισσοτέρων από εμάς από τη στιγμή που χορηγείτε μόνο σε συνταξιούχους μεταταγμένους δεν θα την δικαιούνται διότι θα έχουν περάσει το όριο ηλικίας.
    Πραγματικά ελπίζω οι αρμόδιοι να το ξαναδούν, είναι ένα θέμα που έχει να κάνει κυρίως με το συναίσθημα και την ψυχολογική ανταμοιβή για όσους εργαστήκαμε στο σιδηρόδρομο επί σειρά δεκαετιών και αναγκαστήκαμε στο τέλος να φύγουμε αφού ο νόμος επέλεγε τους παλιούς. Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
    Πότε και πως θα παρουμε τις νεες ταυτοτητες;
    Συνταξ απο Σεπτ του 2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ' ότι γνωρίζω ταυτότητα αυτή τη στιγμή παίρνουν οι συνταξιούχοι μεταταγμένοι 'υποχρωτικώς' αφού πρώτα έχεις ήδη συμπληρώσει στοιχεία στην αντίστοιχη σελίδα του ΟΣΕ.

      Διαγραφή
  22. ΕΙΜΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2009...ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΗ Τ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΕΡΣΥ....ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΤΑΞΙΔΕΨΗ ΑΛΑ ΑΠΛ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ....ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εφτασε ηδη καλοκαιρι -Ιουλιος
    Εχουμε νεα σχετικα με τις νεες υπηρ ταυτοτητες?
    Συνταξ απο 1/10/2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προφανώς συνάδερφε δεν ανήκεις στην κατηγορία των μεταταγμένων μια και συνταξιοδοτήθηκες 1/10/2010, οπότε θα απευθυνθείς στο σωματείο συνταξιουχων οσε. Απ, ότι γνωρίζω καθυστερεί η έκδοση νέων ταυτοτήτων στον ομιλο ΟΣΕ γενικώς λόγω ότι δεν υπάρχει αντίστοιχος υπάλληλος που εξέδωσε τις ταυτότητες στην Τραινοσέ, στον ΟΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φεβρ 2016...
    Σχετικα με τις νέες ταυτότητες;
    Συνταξιούχος απο Σεπτ του 2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φτάσαμε αισίως Ιουλ του' 17.σχετικα με τις νέες ταυτότητες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή