Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔ/ΚΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεταταγμένοι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί: "Δώστε επιτελούς λύση"

  Να δοθεί επιτελούς λύση στα προβλήματα που τους ταλανίζουν, ζήτησαν οι μεταταγμένοι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί, οι όποιοι πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση στα γραφεία του σωματείου συνταξιούχων σιδηροδρομικών βορείου Ελλάδος "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ" στην Θεσσαλονίκη.


 Οι συγκεντρωθέντες δεν έκρυψαν την οργισμένη αγανάκτησή τους για την ταλαιπωρία που υφίστανται όλα αυτά τα χρόνια, τόσο με την καταβολή της αποζημίωσής τους λόγω γήρατος, όσο και με την χορήγηση σιδηροδρομικών ταυτοτήτων.
  Στην συγκέντρωση συστάθηκε επιτροπή, οι οποία θα αναλάβει πρωτοβουλίες επαφών με πολιτικά πρόσωπα και υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να προωθηθούν άμεσα τα προβλήματα τους δίνοντας λύσεις. Ήδη η επιτροπή τις προσεχείς ήμερες, θα έχει συνάντηση με την Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης κ. Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.

 Επίσης κατά την συγκέντρωση, διαβάστηκε επιστολή του Προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου συνταξιούχων σιδηροδρομικών Λάρισας κ. Γιάννη Πολυμέρου, για τις ενέργειες που έχει προβεί ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια, πάνω στο ζήτημα των αποζημιώσεων των μεταταγμένων συνταξιούχων σιδηροδρομικών.

  Την αμέριστη συμπαράσταση του σωματείου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κ. Κώστας Περγαντόπουλος.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 9 Μαρτίου θα συνέρθει σε συνεδρίαση, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να ασχοληθεί με το θέμα των αποζημιώσεων των μεταταγμένων συνταξιούχων σιδηροδρομικών.

Πηγή: sidirodromikanea


6 σχόλια:

  1. Μεταταγμένοι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί, δικαιώθηκαν από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
    Θετικές είναι οι αποφάσεις για δυο συνταξιούχους μεταταγμένους σιδηροδρομικούς οι οποίοι προσέφυγαν στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την μη καταβολή των αποζημιώσεων τους λόγω γήρατος που δικαιούνταν.
    Είναι μια καλή είδηση που περίμεναν εδώ και μήνες οι μεταταγμένοι σιδηροδρομικοί να ακούσουν.
    ΑΠΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε σου έστειλα μία ανακοίνωση από το site του συνάδελφο Γιαννακίδη Χρήστου για τους μεταταγμενους σιδηροδρομικους που Είναι θετικές οι αποφάσεις για δύο συνταξιούχους Από την ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ανέβασε 6 Μαρτίου 2015 Εσύ δεν το ανέβασες είμαι και εγώ συνταξιούχος μετά ταγμένος και την αποζημίωση την έχω πάρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδερφε εχω δει την ανάρτηση, περιμένω ομως να καθαρογραφεί η απόφαση καθ' όσον μαθαίνουμε ότι δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη.
    Θα αναρτηθεί μολις την παραλάβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νέο πρόβλημα φαίνεται να δημιουργείται με την αποζημίωση των 12 μισθών (15000 ευρώ) για όσους μεταταγμένους σιδηροδρομικούς δεν έχουμε ακόμη συνταξιοδοτηθεί. Και αυτό με αφορμή τα δημοσιεύματα για μονιμοποίηση 40.000 υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Δημόσιο.
    Μακάρι ο νόμος να μην επηρεάσει τα δικαιώματά μας.

    http://www.fpress.gr/oikonomia/ergasia/item/29204-gkatroygkalos-anakoinose-ti-monimopoiisi-40000-dimosion-ypallilon-aoristoy-hronoy


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά η απόφαση της ολομέλειας ειναι θετική η οχι ; Που μπορούμε να την βρούμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απόφαση πήγε για καθαρογραφή, ελπίζουμε να την έχουμε το συντομότερο δυνατόν με τη βοήθεια συναδέρφων στο ελεγκτικό, οπότε και θα αναρτηθεί άμεσα.

      Διαγραφή