Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Από το blog του συλλόγου μεταταγμένων σιδ/κών, αντιγράφουμε την ανάρτηση όσον αφορά την επιστροφή μεταταγμένων σιδ/κών στην Τραινοσέ, καθώς επίσης και τις νέες ημερομηνίες εκδίκασης αγωγής από το δικηγόρο κ. Τεμπονέρα.


Εγινε γνωστό πως αποδεσμεύτηκαν 15 συνάδελφοι απο τα υπουργεία στα οποία έχουν μεταταχθεί,για να επιστρέψουν στην τρενοσε.Αυτό αφορά στις αποσπάσεις(και όχι μετατάξεις),που είχαν εγκριθεί τον Μάϊο 2015 και για τις οποίες εμείς ως Σύλλογος μεταταγμένων σιδηροδρομικών είμαστε αντίθετοι και είχαμε αναφερθεί σε αυτό το θέμα με αναρτησή  στο ιστολόγιό μας  στις 25/5/2015.


Εφαρμόστηκε λοιπόν, το σχέδιο της επιστροφής των μεταταγμένων με αποσπάσεις, το οποίο βασίστηκε στο άρθ. 88 του ν. 4313/14. Αυτό το άρθρο είναι ένας εμπαιγμός για τους μεταταγμένους, οι οποίοι όπως γνωρίζουμε εξωθήθηκαν σε μετακινήσεις παραπλανητικά, εκφοβιστικά και άδικα. Η εφαρμογή του άρθρου αυτού αποτελεί μια κοροϊδία αφού εξυπηρετεί πολύ λίγα άτομα και μόνο από δύο κλάδους.
Οι συνάδελφοι που βιαστικά διάλεξαν να γυρίσουν πίσω με απόσπαση, παρασύρθηκαν, διότι αφενός θα τραβούν όλες τις δυσκολίες που επιφυλάσσει η εργασία της πρώτης γραμμής, χωρίς να αμείβονται όπως πρέπει και αφετέρου δεν θα έχουν δικαίωμα σε καμία εξέλιξη, είτε οικονομική, είτε εργασιακή.
Δυστυχώς οι συνάδελφοι που δέχτηκαν να επιστρέψουν με απόσπαση δεν κατάλαβαν ότι δυσκολεύουν την επιδίωξη του πρωταρχικού στόχου του συλλόγου των μεταταγμένων, ο οποίος πάλευε και συνεχίζει να παλεύει ακόμη μέχρι σήμερα για επιστροφή όσων μεταταγμένων το επιθυμούν, με μετάταξη-επαναφορά και όχι μόνο για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά για όλους τους κλάδους.
Ελπίζουμε σαν σύλλογος μεταταγμένων, να κυλίσουν όλα όπως επιθυμούμε και έχουμε βάλει ως στόχο και οι συνάδελφοι να καταλάβουν την αψυχολόγητη ενέργειά τους, αλλά και τι σκοπούς εξυπηρέτησαν.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΙΜΩΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ:
         1)  17/05/2016
      2)  26/05/2016
      3)  06/06/2016
      4)  07/12/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου