Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Το Ταμείο Αρωγής Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θεσσαλονίκης ενημερώνει τα μέλη του για τις περιπτώσεις διαγραφής μελών του.

Αντιγράφουμε επιστολή  στο μπλοκ "σιδηροδρομικά νέα".


Με επιστολή του ταμείο Αρωγής Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θεσσαλονίκης ενημερώνει τα μέλη του, σε ποιες περιπτώσεις γίνεται διαγραφή των μελών του, προκειμένου να αποφευχθούν παρανοήσεις που ενδεχομένως  γίνονται από κακή πληροφόρηση ή άγνοια του κανονισμού λειτουργίας του Ταμείου ή να υποκρύπτουν σκοπιμότητες.
Το Ταμείο με επιστολή του στα «Σ.Ν»  του αναφέρει:
« Αγαπητά «Σ.Ν» θα θέλαμε  μέσα από την ιστοσελίδα σου  να απευθυνθούμε  και να ενημερώσουμε τα μέλη αλλά και τα πρώην μέλη του Ταμείου Αρωγής Προσωπικού κίνησης αμαξοστοιχιών ΤΡΑΙΝΟΣΕ Β.Ε. για τις περιπτώσεις εκείνες διαγραφής μελών μας ώστε να αποφευχθούν παρανοήσεις και παρεξηγήσεις όπως συνέβη με την διαγραφή μεταταγμένων συναδέλφων. Το καταστατικό του Ταμείου μας αναφέρει σε αυτές τις περιπτώσεις ότι διαγραφές μελών γίνονται όταν απολυθεί οριστικώς της υπηρεσίας του ή στραφεί προς έτερον επάγγελμα.(Άρθρον 6ον παραγ.1 εδάφ. β').
Επίσης: Μέλη του σωματείου εξελθόντα , ουδέν δικαίωμα έχουσιν επί της περιουσίας του σωματείου.(Άρθρον 4 παραγ. 3 εδάφ. δ')
Ακόμη: Τα τακτικά μέλη δικαιούνται να παρευρίσκονται εις τας Γενικάς Συνελεύσεις  μετά γνώμης και σχετικής ψήφου κλπ. (Άρθρον 4 παραγ.3 εδάφ. α') (αφορά την περίπτωση παρουσίας μη μελών στις Γεν. Συνελεύσεις του Ταμείου)
Θέλοντας λοιπόν αφ' ενός μεν να είμαστε εντάξει με το υπάρχον καταστατικό και αφ ετέρου να είμαστε δίκαιοι προς τα υπόλοιπα μέλη που αποχώρησαν εκούσια ή ακούσια, τηρήσαμε τις διατάξεις του καταστατικού δικαιολογώντας τις αποφάσεις μας με τα παραπάνω αναγραφόμενα άρθρα του".
Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία τα «Σ.Ν».
Με εκτίμηση
Ανδρέας Φανάρας –
Προϊστάμενος αμαξοστοιχιών Θεσσαλονίκης.


1ον  Οι μεταταγμένοι σε ποιο αρθρο, και εδάφιο εμπίπτουν, σε ποια παράγραφο μας κατατάσετε πρώην συνάδελφοι;
2ον  Πριν μεταταχθούμε έγινε ψηφοφορία μεταξύ των μελών και αποφασίσθηκε να διαλυθεί το ταμείο και τα χρήματα να δοθούν σε ίδρυμα. Γιατί δεν εκτελέσθηκε η απόφαση των μελών;
3ον  Με τη λογική αυτή αν στο μέλλον όπως μετατάχθηκαν απο τα 120 ατομα του κλάδου τα 80, μείνουν 5-6 άτομα θα κληρονομήσουν και το ταμείο;
Και 4ον δεν χρειάζεται να αρθρογραφείτε σε όλα τα σιδηροδρομικά μπλοκ και να μας απειλείτε κι όλας.
Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε κι ούτε να κρύψουμε τίποτε.....


7 σχόλια:

  1. Προς κ. Φανάρα προινο αμαξ/χιων.
    Αποφάσισα να σου απαντήσω αν και δεν το ήθελα γιατί έχεις ξεφύγει γενικώς.
    1ον). Δεν μετατάχθηκα με τη θέλησή μου, με μετέταξαν υποχρεωτικά λόγω ετών υπηρεσίας αν και 'κάποιοι' είχαν περισσότερα χρόνια γι αυτό πρώτα να ρωτάς.
    2ον). Γράφεις ότι ζήτησες από τους παρευρεσκόμενους στη συνέλευση για το αν επιθυμούν να παραμείνουμε η όχι. Εγώ το μόνο που θυμάμαι είναι την αγωνιώδη σύσκεψη που είχες με συνάδερφό σου στο διάδρομο διαβάζοντας το καταστατικό. Και δεν καταλαβαίνω και ποιό ήταν το πρόβλημα της παραμονής μας η όχι, σου είπε κάποιος ότι είχαμε να πούμε τίποτε κι έγινε τόση φασαρία;
    3ον). Εκπροσωπώ τον εαυτό μου και μόνο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κι οι υπόλοιποι μεταταγμένοι δεν έχουν τις ίδιες απόψεις μαζί μου, όσο για την αρωγή που δέχθηκα από το ταμείο ήταν στα πλαίσια της βοήθειας που έτυχαν κι άλλα μέλη και δεν καταλαβαίνω την 'παραβλεψη' του καταστατικού στην περίπτωση μου (αυτό μην το συνεχίσεις γιατί 'καίει').
    4ον). Ψηφοφορία έγινε πριν μεταταχθούμε, απόφαση πάρθηκε για διάλυση του σωματείου και μεταφορά των χρημάτων σε ίδρυμα, απόφαση όμως που δεν εκτελέστηκε από την μειψηφία των συναδέλφων που παρέμειναν, σωματείο που λειτουργεί παράτυπα από τότε χωρίς προεδρείο μόνο με εναν ταμία κι ενα μέλος.
    Τέλος κ. Φαναρα δεν καταλαβαίνω την προσωπική επίθεση εκ μερους σου κι εκ μέρους του συναδερφου σου. Εγώ δεν αναφέρθηκα ποτέ προσωπικά σε σένα, παρά στο ταμείο εκτός κι αν θεωρείς ότι εσύ έισαι το ταμείο.
    Πάψε λοιπόν να αρθρογραφείς εδώ κι εκεί κι αν θέλεις μπορείς να έρθεις και στο μουσείο μας κερνάμε και καφέ, δεν 'διώχνουμε' συναδέρφους.
    Βαρσάμης Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α) Γιάννη Βαρσάμη πρώην "συνάδελφε" (σου ανταποδίδω τα εισαγωγικά στην πρώτη επιστολή σου που ανάρτησες στο Blog σου αλλά και στο ε-κίνηση γι' αυτό άσε τις άστοχες υποδείξεις περί αρθρογραφίας κλπ γιατί είσαι ο εκκινητής αυτής της τακτικής. Εκτός φυσικά αν δεν ήθελες απάντηση επ' αυτού).
    Λοιπόν επειδή βλέπω ότι όντως προσπαθείς να μη καταλάβεις κάποια αυτονόητα πράγματα, θα σου εξηγήσω αυτά που αναφέρει το καταστατικό το οποίο αμφιβάλλω αν διάβασες ποτέ. Διάβαζε λοιπόν:
    1) Στο μουσείο σε πήγαν κάποιοι άλλοι παρά τη θέλησή σου ή με αίτησή σου (έστω και την δεύτερη φορά που ήρθε η κατάσταση για μετάταξη;) Με αίτησή σου ζήτησες να τοποθετηθείς στο μουσείο. Άλλοι συνάδελφοι δεν την έκαναν ούτε τη δεύτερη φορά.
    2) Για το αν ζήτησα να παραμείνετε στη Γ.Σ. σου λέω ότι όντως δεν ζήτησα εγώ να παραμείνετε αλλά ΖΗΤΗΣΑ να αποφασίσουν τα παρευρισκόμενα μέλη να αποφασίσουν με ψήφο (ανάταση χειρών) αν επιθυμούν να παραμείνετε. Δεν σας έδιωξε κανείς με την έννοια που έθεσες. Απλά ζήτησα να εφαρμοστεί το άρθρο του καταστατικού. Αν θυμάμαι καλά, σας καλωσορίσαμε και σας παρακαλέσαμε ευγενικά να μη μετέχετε στη Γ.Σ. γιατί το θεώρησα άδικο για τα υπόλοιπα μεταταγμένα πρώην μέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (Χώρισα το κείμενο σε ενότητες μήπως και δεν γίνει αποδεκτό λόγω μήκους του) Συνεχίζω λοιπόν.Η προσέλευσή σας ήταν τυχαία Γιάννη; Τόσο καιρό δεν περάσατε ούτε για μια καλημέρα και ξαφνικά - τι σύμπτωση - περάσατε από τον σταθμό. Άλλωστε και εμείς δεν είχαμε να κρύψουμε κάτι στη Γεν. Συνέλευση αλλά και να είχαμε πάλι θα το μαθαίνατε έστω όπως θα βόλευε κάποιους, οπότε ποιο ήταν το πρόβλημα; Να μη σου θυμίσω αυτά που διαδόθηκαν ότι δηλ. το ταμείο δεν έχει μία και ότι φάγαμε όλα τα λεφτά και άλλες σαχλαμάρες. Ελπίζω να θυμάσαι που σου τηλεφώνησα και ζήτησα το λόγο και μου απάντησες ότι έγινε παρεξήγηση και ότι με θεωρείς ακέραιο χαρακτήρα κλπ.
    3) Το ότι εκπροσωπείς τον εαυτό σου είναι αυτονόητο και σε ό,τι αφορά τις απόψεις των άλλων κάποιες μπορεί να συμπίπτουν με τις δικές σου αλλά και κάποιες όχι. Αν κρίνω από την παρουσία σας (4) ίσως και κάποιοι παραπάνω , δεν είστε και πολλοί με ταύτιση άποψης. Είμαι σίγουρος ότι υπήρχε σκοπιμότητα και ας μη το παραδεχτείς ποτέ. Όσο για την βοήθεια από το ταμείο στην περίπτωση της ασθένειάς σου, σου το ανέφερα γιατί εσύ προκάλεσες με το "όχι απαραίτητα μη ανταποδοτικά" επειδή πλήρωσες για 25 χρόνια συνδρομή. Άλλοι πλήρωσαν 32 και παραπάνω χρόνια συνδρομές (μεταξύ αυτών και εγώ) και έδωσαν πάρα πολλές φιάλες αίμα (μεταξύ αυτών κι εγώ). (συνεχίζω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με ρωτάς γιατί έκανα εξαίρεση στη περίπτωσή σου. Η εξαίρεση έγινε γιατί δεν είχες ούτε μια μέρα νοσηλείας στο νοσοκομείο όπως προέβλεπε το καταστατικό. Παρ' όλα αυτά θεώρησα άδικο να μην βοηθηθείς μια και ήσουν πραγματικά ασθενής. Δε θεωρώ ότι σου έκανα χάρη γιατί το ίδιο έκανα σε πάρα πολλούς άλλους συναδέλφους με παρόμοιες περιπτώσεις. Σου επαναλαμβάνω ότι δεν μ' αρέσει να μιλώ για τα πεπραγμένα του Δ.Σ. αλλά όταν προκαλούμαι μπαίνω στον πειρασμό. Και τώρα θα ήθελα να μου πεις τι καίει. Υπάρχει κάποιο υπονοούμενο; Αν ναι εδώ και τώρα απάντηση.ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΦΟΒΗΘΩ ΤΙΠΟΤΕ.
    4) Σχετικά με την ψηφοφορία και την λήψη απόφασης τα έχεις μπερδέψει κάπου.
    Δεν έγινε ΠΟΤΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ απλά συγκεντρώθηκαν οι γνώμες των συναδέλφων με 3 ερωτήματα σε μια απλή λίστα και η οποία έπρεπε να τεθεί σαν θέμα σε Γενική συνέλευση, να ψηφιστεί και να εγκριθεί από τουλάχιστον τα 3/4 των μετεχόντων μελών στη Γ.Σ. η οποία όμως δεν έγινε ποτέ λόγω της σταδιακής αποχώρησής σας από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Άρα πάλι λάθος είστε. Επίσης επειδή μάλλον δεν το γνωρίζεις και αυτό, το εναπομείναν Δ.Σ. μπορεί να αντικαταστήσει τα αποχωρήσαντα μέλη του Δ.Σ. με άλλα ενεργά μέλη του ταμείου.Δεν γνωρίζω από ποιες πηγές αντλείς τις πληροφορίες σου περί παρατυπίας κλπ.
    Κάτι άλλο πολύ σημαντικό στο οποίο μου διέφυγε να αναφερθώ: ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΜΕΛΗ ΣΤΟ ΤΑΠΚΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ; Είναι τουλάχιστον αστείο να περνάει απ' το μυαλό σας ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτά σας λένε κάποιοι ανεγκέφαλοι και σας ξεσηκώνουν; Είναι ντροπή να σκέφτονται ορισμένοι τόσο νοσηρά. Τα χρήματα θα διατίθενται μόνο για αρωγή στους συναδέλφους που ασθενούν ή αναξιοπαθούν και πάντα προς το κοινό συμφέρον των μελών του. ΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟ ΟΦΕΛΟΣ. Να είστε σίγουροι γι' αυτό όσοι έχετε επιφυλάξεις και αμφιβολίες. (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5) Τέλος για την αναφορά σου περί προσωπικής επίθεσης, σε παραπέμπω στην αρχική σου δημοσίευση στο blog σου αλλά στο εκ-κίνηση όπου εσύ επιτίθεσαι σε προσωπικό επίπεδο (εκτός αν εννοούσες άλλον σαν πρόεδρο του ταμείου αρωγής). Βλέπε: "Και λέω επιχείρησαν να παρευρεθούν, γιατί με την έναρξη της συνεδρίασης ο προι/νος κινησης της Θεσ/νικης με τον πρόεδρο του ταμείου " και Εκείνο όμως που μας πίκρανε περισσότερο είναι όχι η συνδιασμένη απόφαση των δύο προαναφερθέντων "συναδέρφων",
    Στη ερώτησή σου αν θεωρώ τον εαυτό μου ταμείο , δε νομίζω ότι αξίζει απάντησης. Εμπεριέχει ειρωνεία και βγάζει υποτίμηση προσωπικότητας. Ξέρεις ποιος είμαι και πως λειτουργούσα 30 χρόνια. Και για να σου πω και κάτι άλλο (δε με νοιάζει αν το εκλάβεις εγωϊστικά) για ότι έκανε το ταμείο ήμουν αυτός που έτρεχε πάντα με τη βοήθεια του Στόλη ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ αποσκοπώντας πάντα στο να προσφέρω στους συναδέλφους μου. Βέβαια εκ των υστέρων ανταμείφθηκα με τα πικρόχολα σχόλια κάποιων εκ των έξω αλλά και έσω. Γιάννη ούτε εγώ φταίω που το υπουργείο αποφάσισε να αλλάξει την εργασιακή ζωή κάποιων μετατάσσοντας συναδέλφους από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε άλλο εργασιακό φορέα, ούτε οι εναπομείναντες συνάδελφοι αλλά ούτε και το ταμείο αρωγής.
    5) Αυτά περί απειλών κλπ πάλι θα σου θυμίσω ότι εσύ το ανέφερες πρώτος. Βλέπε: Τα "υπόλοιπα" εν ευθέτω χρόνο λιαν συντόμως και σε άλλο επίπεδο....
    Καλή τύχη λοιπόν σε όλους μας γιατί τη χρειαζόμαστε κι οι εξελίξεις τρέχουν.


    6) Για τον καφέ που προσφέρετε στο μουσείο θα έρθω όταν με φέρει ο δρόμος από εκεί αρκεί να μην πέσω σε δική σας Γενική συνέλευση.
    Φανάρας Ανδρέας πρώην "συνάδελφος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να τελειώνουμε αυτή την προσωπική αντιπαράθεση η οποία δεν βγάζει πουθενά αλλά και δεν ενδιαφέρει και κανέναν στο ξαναλέω ότι μετατάχθηκα υποχρεωτικά όπως θα μετατασσόσουν κι εσύ αν κάποιοι νεώτεροι δεν κάναν αίτηση στην πρώτη φάση ας πούμε εθελοντικά.
    Και για να τελειώνουμε επειδή εμείς σαν μεταταγμένοι δεν έχουμε το δικαίωμα να το ζητήσουμε όπως λες, συγκαλέστε γενική συνέλευση, κάντε απολογισμό κανονικό κι αφήστε τις γιαλατζί ονομαστικές και φανερές ψηφοφορίες με το 'μυστήριο' ερωτηματολόγιο κι όλα καλά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση ότι δεν βγάζει πουθενά. Επίσης συμφωνώ στο ότι αν δεν κάναν αίτηση κάποιοι νεώτεροι από τον κλάδο μας θα ήμουν κι εγώ μεταταγμένος. Δεν συμφωνώ όμως με τα περί γιαλαντζί απολογισμό και μυστηρίων ερωτηματολογίων. Το ερωτηματολόγιο είναι σαφέστατο και όποιος διαφωνεί ή δεν καταλαβαίνει ή ρωτάει ή δεν ψηφίζει. Στο ψηφοδέλτιο αναφέρεται ΚΑΘΑΡΑ Γιάννη ότι η ψήφος είναι σαν να βρίσκεται σε γενική συνέλευση όπου θα ψήφιζε ΦΑΝΕΡΑ. Δημοκρατία έχουμε και εκφράζουμε την άποψή μας ελεύθερα και κανείς δεν θα έχει συνέπειες (όπως κυκλοφόρησε προκαλώντας γέλια). Δε ξέρω αλλά αυτοί που σου μεταφέρουν τα γεγονότα που διαδραματίζονται εδώ - και καλά κάνουν - σου τα μεταφέρουν παραποιημένα αποσκοπώντας σε σκοπημότητα ή ακουσίως επειδή δυστυχώς δεν μπορούν να καταλαβαίνουν κάποιες διαφορές.
    καλή σου μέρα και ευχαριστώ για τη φιλοξενία στο blog σου (το λέω με ειλικρίνεια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή