Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στις 15 Απριλίου συμπληρώνουμε 2 χρόνια από τη μέρα της μετάταξής μας κι επί τη ευκαιρεία θα ήθελα να κάνω κάποιες προτάσεις-διεκδικήσεις, οι οποίες έχουν πιο πολύ χαρακτήρα δικαίωσης , παρά οικονομικής φύσεως.
1ον) Όσοι συνάδερφοι ανήκαν στο προσωπικό κίνησης Θεσ/νίκης κυρίως, συμμετείχαν στο ταμείο αρωγής, που σκοπό είχε τη συνδρομή συναδέρφων σε περιπτώσεις ασθενείας η άλλου συμβάντος.
Με τη μετάταξη πολλοί συνάδερφοι υπέστησαν οικονομικές μισθολογικές απώλειες που άγγιξε σε ποσοστό ακόμα και το 65%. Προτείνω να αποδοθεί σε κάθε πρώην μέλος μεταταγμένο το ποσό που του αναλογούσε κατά τη μέρα εκδίωξης λόγω μετάταξης από την υπηρεσία και το οποίο αποτελούσε τις εισφορές του τόσα χρόνια στο ταμείο.
2ον) Είχαμε καταθέσει αίτηση στο κλαδικό σωματείο ΠΕΠΑ για επιστροφή μέρους των κρατήσεων υπέρ αυτού μέσω μισθοδοσίας, ποσό που είχε προσδιορισθεί τότε στα 90 ευρώ κατ' άτομο. Το ποσό είναι μικρό όπως μικρή έως ανύπαρκτη ήταν η βοήθεια κι η στήριξη των μεταταγμένων από το εν λόγω σωματείο.
3ον)Σε επικοινωνία με το δικηγόρο Λαγκούση μου ανέφερε ότι υπάρχει κι άλλη λίστα με δικαιούχους αναδρομικών λόγω δικαστικής απόφασης εις βάρος του Οσε (αφορά παλιά υπόθεση από την οποία πληρώθηκαν πολλοί συνάδερφοι το ποσόν των 1700 ευρώ περίπου πρόσφατα). Θα πρέπει κάποιος συν. από Αθήνα να ζητήσει συνάντηση με τον εν λόγω δικηγόρο για διευκρινήσεις.
Για οποιοσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες στο email vargian@gmail.com
ΥΣ. Οι ανωτέρω προτάσεις έγιναν κατόπιν επιθυμίας πολλών συναδέρφων μεταταγμένων και μή.
Για ότι νεώτερο θα ενημερωθείτε.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

'ΕΦΥΓΕ' ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΣ

Κηδεύεται σήμερα σε εκκλησία της Εφταλόφου, ο Βαγγέλης Καράογλου συνάδερφος μεταταγμένος ο οποίος πέθανε χθες.
Όλοι εμείς οι μεταταγμένοι του ευχόμαστε καλό ταξίδι..

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΕ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ (12 ΜΙΣΘΟΙ)

Απάντηση Γενικού λογιστηρίου του κράτους όσον αφορά την αποζημίωση (12 μισθούς), σε μεταφερόμενους υπαλλήλους ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Ευχαριστούμε το συν. Μπαζαλίδη Γιάννη για τη βοήθεια.